Rabu, 18 November 2015

Jangan Kita pop Terlalu Banyak Pil?

Jangan Kita pop Terlalu Banyak Pil?

Saya ada seorang kawan yang mengalami banyak pada musim panas ini daripada masalah pernafasan. Dia bukan hanya orang yang saya pernah mendengar masalah ini, sama ada. Para doktor-satunya perkara yang seolah-olah dapat menawarkan steroid dan mesin oksigen menumpukan perhatian.

Ramai orang telah memberitahu saya ini adalah tahun yang paling teruk yang pernah mereka miliki dengan alergi mereka, namun saya tidak mengalami tahun ini sama sekali. Dalam tahun-tahun yang lalu, mata saya disiram dan hidung saya berlari terus-menerus, terutama semasa tempoh kelembapan yang tinggi. Saya percaya peningkatan kesihatan saya adalah kerana semata-mata untuk makanan tambahan yang saya gunakan.

Apabila saya mula-mula bercakap kepada rakan saya tentang mengambil vitamin, beliau berkata beliau tidak mahu mengambil sekumpulan pil-apa jenis. Dia tidak melihat apa-apa perbezaan antara mengambil ubat preskripsi dan mengambil makanan tambahan!

Apabila saya mendengar iklan untuk ubat-ubatan preskripsi dan senarai panjang kesan sampingan yang berbahaya, ada yang boleh membawa maut, saya tidak faham mengapa orang lebih suka mengambil orang-orang daripada makanan tambahan semula jadi. Sesetengah orang takut makanan tambahan kerana mereka tidak diluluskan oleh FDA. Tetapi sebab mereka tidak, adalah bahawa ia mengandungi "GRAS" bahan-bahan (umumnya diiktiraf sebagai selamat.) Sudah tentu, beberapa telah tergelincir melalui itu adalah berbahaya, terutamanya sesetengah alat bantuan penurunan berat badan. Tetapi bagi sebahagian besar, makanan tambahan semula jadi membawa sebarang amaran untuk sebab yang baik. Mereka adalah SELAMAT, tetapi masih berkesan.

Selepas mendengar dan membaca beberapa testimonial mengenai makanan tambahan yang saya gunakan, saya berkongsi makanan tambahan cecair dengan kawan saya, kerana saya percaya ia adalah salah satu yang paling bertanggungjawab untuk alahan saya yang hilang dan ia seolah-olah telah membantu ramai orang dengan pelbagai isu-isu keradangan . Pada mulanya beliau berkata beliau akan cuba. Tetapi dia tidak pernah. Sekarang, dia berkata dia akan cuba selepas dia sihat. Yang luar biasa! Walaupun doktor telah memberitahu dia yang anda tidak boleh mengambil steroid selama-lamanya, jadi ia adalah jelas dia memerlukan satu penyelesaian semula jadi kepada masalah ini.

Alasan dia memberi adalah bahawa minuman yang mahal, jadi apa jika dia mendapat "ketagih?" Baiklah, saya akan suka melihat jumlah caj bagi lawatannya doktor, tinggal di hospital, dan yang copays untuk ubat-ubatan dan concentrator oksigen. Ini telah berlaku selama beberapa bulan!

Saya telah bercakap dengan beberapa orang seketika kembali tentang tidak suka jarum. Mereka bertanya bagaimana saya mengendalikan mendapat ujian darah tahunan. Mereka kagum bahawa saya tidak mendapat satu! Sebahagian daripada mereka yang mengambil ubat-ubatan preskripsi, dan mereka mungkin tidak menyedarinya tetapi salah satu daripada sebab mereka memerlukan tahunan fizikal dengan kerja darah adalah untuk memastikan hati mereka tidak gagal! Mereka semua makan dan minum apa sahaja yang mereka mahu, apabila mereka mahu. Mereka semua mempunyai berat badan berlebihan. Dan mereka tidak peduli! Mereka pergi untuk fizikal tahunan, dan mempercayai doktor untuk memberi mereka preskripsi untuk menetapkan apa sahaja yang tidak kena!

Suami saya mempunyai tekanan darah tinggi, dan dia mengambil ubat untuk itu. Saya bersyukur dia masih hidup berdasarkan bagaimana buruk ia adalah apabila ditemui. Saya gembira bahawa ubat yang membantu dia, tetapi saya juga percaya berat badan adalah punca utama. Dan saya bimbang tentang kesan-kesan jangka panjang pada hatinya. Doktor beliau bijak dan cukup progresif, walaupun, untuk memasukkan beberapa makanan tambahan semula jadi dalam cadangan mereka. Mereka memberitahu beliau untuk mengambil Omega-3 dan mereka tidak mempunyai masalah dengan cadangan saya untuk mengambil Milk Thistle (untuk hati beliau) dan CoQ10 bersama-sama dengan vitamin yang baik.

Saya tahu orang-orang yang berkata "Saya tidak boleh menelan pil." Saya yakin mereka telah mengambil antibiotik pada suatu masa dalam hidup mereka! Dan setiap kali saya telah mengambil mereka, ia adalah dalam bentuk pil. Orang ramai boleh mencari apa-apa alasan apabila mereka mahu apabila mereka tidak fikir kehidupan mereka terancam.

Saya ingin lebih ramai orang akan menyedari betapa banyak yang mereka boleh lakukan untuk menguruskan kesihatan mereka sendiri, terutamanya bermula dengan menguruskan berat badan mereka. Aku tidak preskripsi. Saya mempunyai rakan, Weight Watchers Leader saya, yang 83 dan tidak pernah mengambil apa-apa preskripsi berterusan.

Tambahan tidak adalah sesuatu yang ketakutan, orang-orang! Mereka tidak guna-guna ilmu hitam! Secara peribadi, saya percaya bekalan makanan kita telah dikompromi cukup bahawa semua orang memerlukan beberapa tambahan dan saya fikir orang ramai akan menjadi lebih sihat jika mereka akan mendapatkan lebih kebimbangan mereka. Ia bukan sahaja satu perkara berapa lama anda mahu untuk hidup, tetapi bagaimana baik anda ingin merasa ketika tinggal.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar